Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Διαγώνισμα τριμήνου στο Γ3, Δευτέρα 1/11/ 2010

Αγαπητές μαθήτριες και μαθητές του Γ3, όπως μάθατε όλοι, τη Δευτέρα θα γράψουμε το επαναληπτικό μας διαγώνισμα του 1ου τριμήνου.
Αυτά που πρέπει να διαβάσετε για να προετοιμαστείτε σωστά είναι:
-οι Σημειώσεις θεωρίας με τις Ερωτήσεις τους, που τώρα πια είναι απαντημένες όλες και ηλεκτρονικά,
-η "καρτέλα" για το φυσικό μέγεθος φορτίο
-το φύλλο "Ο νόμος του Coulomb". Να ξέρετε τη σχέση, αλλά και τι σημαίνουν τα σύμβολα που γράφουμε εκεί και τις μονάδες τους
-οι σημειώσεις που κρατάτε στα τετράδιά σας από την παράδοση στο μάθημα
-οι ασκήσεις που έχουμε λύσει στην τάξη.
Από το σχολικό βιβλίο κοιτάτε μόνο αυτά που αναφέρονται στις Σημειώσεις ότι πρέπει να κοιτάξετε από το βιβλίο (εικόνες, πίνακες...). Κάποια παιδιά ρώτησαν για το ηλεκτρικό πεδίο: έχουμε πει κάποια πράγματα στην τάξη, πολύ σημαντικά, που όμως δεν είναι απ' αυτά που εξετάζει κανείς στην Γ΄ Γυμνασίου.
Γενικά, είναι πολύ λίγα αυτά που πρέπει να μάθει ένας μαθητής "απ' έξω". Στη Φυσική, τη θεωρία τη διαβάζουμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε τα φαινόμενα. Αν υπάρχουν μαθηματικές σχέσεις (νόμοι) τις μαθαίνουμε για να μπορούμε να υπολογίσουμε τις τιμές φυσικών μεγεθών (όπως την τιμή της ηλεκτρικής δύναμης από τον νόμο του Κουλόμπ), αν υπάρχουν Αρχές-υπερνόμοι όπως έχουμε πει- (όπως η Αρχή Διατήρησης του φορτίου) πρέπει να μπορούμε να τις εφαρμόζουμε σε διαφορα φαινόμενα όπως εξελίσσονται (όπως οι περιπτώσεις ηλέκτρισης, Ερ. 3, 5).
Το διάβασμά σας πρέπει να έχει στόχο να καταλάβετε, να εφαρμόσετε, να υπολογίσετε.
Νομίζω ότι θα τα πάτε όλοι όσο μπορείτε καλύτερα. Μην αγχώνεστε! Ένα διαγώνισμα δεν είναι το μόνο στοιχείο από το οποίο αξιολογείστε. Αλλά και η αξιολόγηση (ο βαθμός του τριμήνου στον έλεγχο) είναι απλώς η εικόνα σας σε μένα, όπως σχηματίστηκε απ' αυτά που μου δείξατε αυτό το διάστημα. Η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει και να γίνει καλύτερη μέσα στη χρονιά. Εξάλλου, τώρα αρχίζουμε να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα.
Καλό και σωστό διάβασμα για Καλή επιτυχία!!!
Α.Η

3 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ !!! ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΠΟΛΥ. ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΣ. ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Γ3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωτεινή και Παναγιώτα, αφού εσείς σίγουρα έχετε δει την πιο πάνω ανάρτηση, ειδοποιείστε ο ένας τον άλλον, να την δουν όλοι οι μαθητές.
    Εγώ σας ευχαριστώ (δηλαδή χαίρομαι) πιο πολύ για τη συνεργασία μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ!! *ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή