Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Εργασία για τα οικοσυστήματα στη Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Α1, Α2 και Α3, στη Γεωγραφία ασχολούμαστε τώρα με τα διαφορετικά οικοσυστήματα όπως ταξινομούνται ανάλογα με τον τύπο βλάστησης (εύκρατα φυλλοβόλα δάση, τροπικά δάση, τούνδρα, έρημος κλπ.). Έχετε διαλέξει ανά ομάδες το οικοσύστημα με το οποίο θα ασχοληθείτε για να κάνετε την εργασία σας.
Πολλά παιδιά ήδη έχουν βρει εικόνες για τα ζώα και τα φυτά του οικοσυστήματος που έχουν διαλέξει, άλλοι όμως δυσκολεύονται και από ό,τι διαπίστωσα σας δυσκολεύει περισσότερο το θεωρητικό μέρος, δηλαδή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και να απαντήσετε στις σχετικές ερωτήσεις του Τετραδίου εργασιών.
Νομίζω ότι στην αναζήτησή σας αυτή θα σας βοηθήσει πάρα πολύ ο σύνδεσμος που σας δίνω εδώ. Είναι εκπαιδευτικό υλικό από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς και αφορά:
Το Δάσος 
και τις  Ζώνες Βλάστησης 
http://kpe-kastor.kas.sch.gr/dasos/b1/b111.htm
Θα βρείτε όμως περισσότερες λεπτομέρειες στο σύνδεσμο για τα Χερσαία Οικοσυστήματα
και μετά "πατώντας" ανάλογα για τα Υγρά Τροπικά δάση
τις Στέπες και τις Σαβάνες
τις Ερήμους
τα Υγρά Δάση Φυλλοβόλων
http://kpe-kastor.kas.sch.gr/biodiversity_site/b/phylloboladasi.htm
την Τάιγκα
και την Τούνδρα
http://kpe-kastor.kas.sch.gr/biodiversity_site/b/toundra.htm

Επισκεφτείτε τους συνδέσμους αυτούς και διαβάστε τις πληροφορίες που δίνονται για το οικοσύστημα που έχετε διαλέξει.  Αφού διαβάσετε τις γενικές πληροφορίες θα μπορέσετε μετά να αναζητήσετε εικόνες συγκεκριμένων ζώων και φυτών για να φτιάξετε μια ζωγραφική, ένα κολάζ ή μια παρουσίαση.

Καλή δουλειά σε όλες και σε όλους!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου